Wake-up-light

wake-up-lights zijn gemaakt om jou op een natuurlijke manier te wekken. Deze lichtwekkers bootsen de zonsopgang en na, waarmee de wekkers binnen een bepaald tijdsbestek het ochtendlicht van ochtendrood naar geel ochtendlicht de kamer in schijnen. Deze redelijk natuurlijke wekwijze is natuurlijk totaal anders dan alleen wakker worden door een alarm, waarmee je soms bruut uit je slaap wordt gerukt. Je kiest in combinatie met het weklicht ook een wektoon, waarmee je ook nog eens natuurgeluiden je kamer in laat komen. De opties verschillen per wake-up-light. En ook al heet deze lichtwekker een wake-up-light, je kunt er ook vaak de zonsondergang mee nabootsen. Zo val je dus p lekker in slaap. wake-up-lights zijn ook fijn voor mensen die last hebben van de donkere periodes in het jaar, zoals winterdepressies. Woonartikelen Online vertelt je meer over wake-up-lights en toont je een top 5 van de meest populaire wake-up-lights van bol.com.

Wake-up-light kopen

Welke wake-up-light moet ik kopen? Er zijn tal van wake-up-lights op de markt. Variërend in kwaliteit en prijs. Online vergelijk je deze wake-up-lights makkelijk met elkaar. Geef je voorkeuren aan en je ziet de wake-up-light-wekkers die bij jouw voorkeuren passen. Er zijn veel merken die wake-up-lights aanbieden, waarvan een populaire Philips is. Ook zijn er wake-up-lights van merken als Denver, DistinQ, Grundig en Hyundai op de markt. Soms kun je wake-up-lights ook bij winkels als Action en Etos tegenkomen. Kijk je op  bol.com, dan zoek je tussen een uitgebreid aanbod. Zo vind je makkelijker de wake-up-light die bij jou past. Tegen de beste prijs, want je filtert ook op prijs én je ziet het als het om een wake-up-light-aanbieding gaat. De goedkoopste wake-up-light heb je al voor rond de € 30,- en voor de duurste betaal je ongeveer € 200,-.

Welke wake-up-light is voor mij de beste?
Welke wake-up-light kies je? Dat hangt af van jouw voorkeuren, waarover je leest op Woonartikelen Online. Geef je voorkeuren qua specificaties aan en je ziet bij bol.com welke wake-up-lights daarbij passen. Wel zijn er bepaalde aanbieders die goed uit testen komen, waarbij de beoordelaars verschillende wake-up-lights vergelijken en beoordelen. wake-up-lights van Philips worden over het algemeen hoog aangeschreven. Bij bol.com kun je voor wake-up-lights niet filteren op beste getest, maar je kunt wel filteren op de beste beoordeling van andere kopers. Woonartikelen Online laat je zien welke wake-up-lights populair zijn bij kopers van bol.com.

Wat is een wake-up-light?

Een wake-up-light is een lichtwekker. Deze wekker wekt je met licht dat is nagebootst van het natuurlijke ochtendlicht. Zo word je rustig wakker. Ook kun je met wake-up-lights vaak de zonsondergang nabootsen, zodat je fijn in slaap valt.

Hoe werkt een wake-up-light?

Een wake-up-light wekt jou met ‘natuurlijk’ ochtendlicht. In een bepaald tijdsbestek, in zo’n halfuur, straalt de wekker licht uit dat langzaam aan feller wordt. Hierdoor ontwaak je op een natuurlijke manier door het zogenaamde ochtendlicht. Je kunt hierbij wel ook wekgeluiden instellen.

Keuzes bij kiezen wake-up-light

Ga je voor een wake-up-light, dan kun je verschillende keuzes maken om de lichtwekker te vinden die het best bij jou past. Welke opties heb je?

Merk en series
Ga je een wake-up-light kopen, dan heb je verschillende keuzes. Zoek je op merk of naar een specifiek model van een bepaald merk? Bij bol.com geef je aan welk merk je zoekt en ook kun je filteren op een aantal modellen, zoals die van de populaire aanbieder van wake-up-lights: Philips. Al is dat ook meteen de grootste aanbieder in aantal wake-up-light-modellen op de markt.

Soort wekgeluiden
Naast gewerkt worden door het licht, kun je wake-up-lights ook vaak als gewone wekker inzetten. Of een combinatie van licht en geluid kiezen. Het verschilt per wekker wat voor soort geluiden je kunt kiezen. Geef daarom aan waar je voorkeur naar uitgaat.Je hebt de keuze uit: natuur- en alarmgeluiden, radio, sfeermuziek of gewoon lekker je persoonlijke playlist.

Lichtkleuren en soort simulaties
Hoe wil je worden gewekt en wil je dat de wake-up-light je ook kan voorzien van ander soort licht? Geef aan waarover je wilt dat de wake-up-light beschikt: licht voor zonsopkomst en/of -zonsondergangsimulatie en ook nog sfeerkleuren en/of leeslicht. Hoe gek het ook lijkt: filter je bij bol.com op deze opties, dan zie je dat er van alle wake-up-lights, maar een aantal ook zonsopgang opties hebben. Let daar goed op bij het maken van jekeuze.

Soort bediening van de wake-up-light
Het grootste deel van de wake-up-lights is te bedienen via een mobiele wake-up-light-app. Een groot deel is ook in te stellen en bedienen via touchscreen en een voor een aantal wake-up-lights gebruik je (ook) een afstandsbediening. 


Andere opties

  • snooze;
  • dimmer;
  • hulp bij in slaap vallen (ontspanningsprogramma’s op wekker);
  • sleeptimer;
  • meervoudig alarm (meerdere alarmen instellen);
  • te gebruiken als telefoonoplader;
  • week- en weekendalarm in te stellen;
  • wifi;
  • bluetooth;
  • lichtwekker (let goed op, hoe gek ook: niet alle wake-up-lights produceren ochtendlicht).

Wake-up-light voor kinderen

Er bestaan speciale wekkers voor kinderen waarbij het slaapritme met licht en kleuren wordt aangegeven. Deze wekkers worden ook wel slaaptrainers genoemd. Dit zijn dus niet echt wake-up-lights, maar werken wel met licht. Alleen met een ander doel, namelijk het leren van wanneer kinderen mogen opstaan en moeten gaan slapen.

Meer weten?

Neem voor meer informatie over een wake-up-light contact op met de aanbieder hiervan. Wil je iets weten over de aankoop? Woonartikelen Online verwijst je door naar bol.com.

MobileMobile