Slaapmasker

Een slaapmasker heeft één doel: jou beter laten slapen. Slaapmaskers zorgen ervoor dat je het licht uit de omgeving blokkeert, zodat je beter in slaap valt. Slaapmaskers bevestig je voor je ogen met een band om je hoofd. Het is belangrijk dat een slaapmasker lekker zit. Een goed slaapmasker kan heel waardevol zijn, want slaap is heilig én belangrijk voor de gezondheid. Woonartikelen Online vertelt je meer over slaapmaskers en laat je de top 5 van welgewaardeerde slaapmaskers zien. 

Slaapmasker kopen

Waar koop je slaapmasker? In veel winkels vind je slaapmaskers, zoals bij Kruidvat, HEMA, Action, Etos en in sommige beddenwinkels. Merken die slaapmaskers aanbieden zijn onder andere Disney (die houdt natuurlijk van sleeping beauty’s), Tempur, Herschel en Manta. Veel slaapmaskers zijn helemaal niet duur en juist goedkoop. Het goedkoopste slaapmasker koop je al voor minder dan € 3,-. Of deze aan de eisen voldoet om jou goed in slaap te brengen is een tweede, maar heb je net dat kleine beetje verduistering nodig en werkt het? Dan raak je voor weinig heel goed in en die onbetaalbaar slaap.

Beste slaapmasker

Een goed slaapmasker houdt licht buiten en zit lekker. Wat een goed slaapmasker is, hangt af van jouw voorkeuren. Kies een materiaal dat jij prettig vindt en een masker dat fijn zit voor jou. Op bol.com filter je alleen op materiaal en niet op hoe een slaapmasker valt. Dat moet je zelf ondervinden. Op bol.com kun je wel filteren op de beoordeling van voorgaande kopers om een indicatie te krijgen van de waardering van de slaapmaskers. Woonartikelen Online laat je zien welke vijf slaapmaskers het populairst zijn bij aanbieder bol.com.

Waarop letten bij kopen slaapmasker?

Vooral het materiaal en de pasvorm zijn belangrijk. Verder zijn er weinig factoren waarop je het slaapmasker kunt uitkiezen. Naast de kleur en stijl die bij jou past natuurlijk. Bij bol.com filter je alleen op materiaal en niet op pasvorm. Dit is iets wat je het best kunt ondervinden door het slaapmasker te proberen.

Materiaal
De meeste slaapmaskers zijn gemaakt van polyester, gevolgd door kunststof. Ook kun je kiezen uit nylon, katoen en bamboe. Daarnaast worden er ook materialen voor sommige slaapmaskers gebruikt als staal, PVC en siliconen. Veel mensen zoeken naar satijnen en zijde slaapmaskers.

Verzwaard slaapmasker
Dit is geen optie waarop je specifiek kunt zoeken op bol.com, maar het is wel zo dat er een verschil zit tussen de gewichten van slaapmaskers. Net als een verzwaringsdeken, kan het extra gewicht wonderen verrichten voor de slaap. Let bij de specificaties van de slaapmaskers goed op het gewicht ervan.

Andere keuzes

  • aanbieding;
  • beoordeling;
  • duurzaamheid;
  • kleur;
  • merk;
  • opblaasbaar.

Slaapmaskers bij kinderen

Niet alleen voor volwassenen, ook voor kinderen zijn er meerdere slaapmaskers op de markt. De slaapmaskers voor kinderen zijn kleiner en zijn vaak gemaakt in leuke vormen, soms pluche materiaal en met leuke opdrukken. Filter op bol.com op Disney en je ziet zo een paar top-slaapmaskers voor kinderen. En geen zorgen; ook voor volwassenen zijn er leuke varianten beschikbaar. Ook van Disney. Let er bij kinderen goed op dat het slaapmasker goed vastzit en niet kan afzakken, maar natuurlijk ook niet te strak zit. De vraag ‘is een slaapmasker gevaarlijk voor kinderen’ wordt soms gesteld. Dit door verstikkingsgevaar bij afzakken. Let daar heel goed op.

Is een slaapmasker gevaarlijk?

Is een slaapmasker gevaarlijk en is een slaapmasker slecht voor de ogen? Ja en nee. Zakt een slaapmasker af en blokkeert deze daarmee de neus en mond, dan is dat een gevaar. Eerder waarschijnlijk voor kinderen dan voor volwassenen. Zorg er daarom altijd voor dat je een slaapmasker hebt dat goed zit. En ook voor de ogen is een slaapmasker niet gevaarlijk. Zorg er wel voor dat het masker niet té strak zit.

Slaapmasker met bluetooth

Ja, er bestaan ook slaapmaskers met bluetooth, zoals bijvoorbeeld deze van Monx. Wat betekent dat je hiermee naar jouw muziek en andere geluidsfragmenten kunt luisteren. Fijn als je nog wat wilt luisteren voor het slapengaan of als je in het vliegtuig de combinatie van afsluiting aan muziek en licht wilt. Hou er wel rekening mee dat de speakers op je oren zitten, en dat dit voor zijslapers daarom iets minder prettig werkt.

Zelf een slaapmasker maken?

Ben je een knutselaar of wil je je hoe dan ook wagen aan het zelfmaken van een slaapmasker? Dat kan!Je hebt daarvoor een paar dingen nodig: stof, spelden, naald en draad, schaar, elastiek en eventueel ook een naaimachine. Inspiratie nodig? Op Pinterest vind je heel erg veel slaapmasker-inspiratie

Mooi en gezondMooi en gezond