Tosti-ijzer

Een tosti maken doe je met alle tosti-ijzers, maar het ene tosti-ijzer is het andere niet. Je kunt verschillende keuzes maken in de aanschaf van een tosti-apparaat. Zo zijn er tosti-ijzers met verwisselbare platen, zodat je ook meteen een grill-apparaat en/of wafelijzer hebt. Je hebt dan een 3-in-1-tosti-ijzer. Handig, want dat scheelt ruimte in de keuken. En aanschafkosten. Ook verschillen tosti-ijzers verder onder andere in formaat, van materiaal, in vermogen en van vorm. Woonartikelen Online geeft je handige informatie om een keuze te maken tussen alle tosti-ijzers. Wij laten je de top 5 zien van de populairste tosti-ijzers op bol.com.

Tosti-ijzer kopen? Check de top 5 populaire tosti-ijzers

Je koopt het goedkoopste tosti-ijzer al voor rond de € 18,-. De prijzen lopen op tot in de honderden euro’s. En voor horeca-tosti-ijzers kun je zelfs meer dan duizend euro moeten neerleggen. Er zijn veel merken die tosti-ijzers op de markt brengen. Ga je een tosti-ijzer kopen, dan heb je keuze tussen onder andere merken als Tefal, Makita, Princess, Krups en Tristar. Naast veel merken zijn er ook veel winkels waar je tosti-ijzers koopt. Niet alleen Blokker, Mediamarkt en HEMA bieden deze aan, je vindt deze apparaten ook vaak bij Action, Lidl en Kruidvat. Je kunt er ook voor kiezen om jouw tosti-ijzer online te kopen. Online vergelijk je tal van tosti-ijzers met elkaar, op basis van de eisen die jij belangrijk vindt. Dat maakt het maken van de voor jou beste keuze een stuk makkelijker. Woonartikelen Online laat je hieronder zien welke vijf tosti-ijzers populair zijn bij bol.com. Laatste update: 19 augustus 2022.

ProductnaamLooksPrijs Kopen
Tefal GC241D12 – Contactgrill€48,90Score
Princess 112415 Contactgrill – Panini Grill – Zwevende bovenplaat€39,49Score
Tefal Snack Collection SW854D – Contactgrill€91,95Score
COOK-IT Tosti Apparaat XL –
Tosti IJzer – Temperatuurregeling – Cool Touch – 1800W
€54,95Score
Tomado TGC2001S – kleine contactgrill – zwart/rvs €21,50Score
Controleer altijd of er op dit moment een betere deal is op bol.com. Klik hier voor het overzicht van de populairste tosti-ijzers van dit moment.

Goedkoopste en beste tosti-ijzers

Wat is het beste tosti-ijzer en welk tosti-apparaat moet jij kiezen? Dat hangt af van wat jij belangrijk vindt en hoeveel je wilt uitgeven. Elk tosti-ijzer maakt tosti’s, maar het aantal, de snelheid en de vorm verschillen soms. Kies wat jij belangrijk vindt. Je hebt al tosti-ijzers vanaf € 7,- bij bol.com. Filter op de prijs of check de populairste of beste varianten. Bij bol.com kun je ook aangeven dat je wilt zien welke tosti-ijzers het beste zijn getest. Dan zie je de tosti-ijzers met een goede score.

Keuzes bij kiezen tosti-ijzer

Zoals we eerder al vertelden, zijn er bij het kiezen van een tosti-ijzer verschillende keuzes te maken. Zo kies je de grootte, het soort platen dat je wilt en óf je meerdere platen wilt. Ook kun je je voorkeur in vermogen aangeven en zo zijn er nog tal van opties. Woonartikelen Online vertelt je wat je opties zijn.

Platen: soorten, verwisselbaar of vast?
De meeste tosti-ijzers zijn uitgevoerd met de standaard tostiplaten. Anderen bezitten meerdere opties, doordat de platen daarvan verwisselbaar zijn. Sommige tosti-ijzers zijn 3-in-1-tosti-ijzers. De basis is dan een tosti-ijzer, maar je krijgt er extra platen voor bijvoorbeeld grillen en maken van wafels bij. Er zijn zelfs poffertjes- en donutplaten en diepe bakplaten voor het maken van bijvoorbeeld lasagne. 


Grootte en aantal tosti’s
Je hebt tosti-ijzers in verschillende formaten. Bij bol.com geef je je voorkeur aan op basis van het aantal personen. Te beginnen bij eenpersoons-tosti-ijzers. Dat zijn de kleine, mini tosti-ijzers. De meeste tosti-ijzers zijn gemaakt voor twee tosti’s, maar er bestaan ook een hoop grotere tosti-ijzers. Daarmee maak je in één keer tot drie of vier tosti’s.

Vermogen

Het vermogen wordt aangegeven met een wattage. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger het energieverbruik vaak is, maar hoe sneller het apparaat werkt. Je hebt voor tosti-ijzers keuze uit vermogens van minimaal onder de 1.000 watt en tot 2.500 watt. De meeste tosti-ijzers hebben een vermogen van onder de 1.000 watt. 

Extra opties

  • vorm: grill, driehoek of schelp.koele wand;
  • materiaal;
  • indicatielampje (veel beschikken hierover);
  • timer;
  • BPA-vrij;
  • temperatuur instelbaar;
  • automatische thermostaatregelaar;
  • anti aanbakplaten (meeste tosti-ijzers beschikken hierover).

Tosti-ijzer maken op gasfornuis of inductie

Op een ouderwetse manier met een gietijzer tosti’s maken kan nog altijd. Je kiest dan voor een, vaak, eenpersoonsgietijzer. Al bestaan ze ook voor twee tosti’s. Je maakt de tosti dan op het gasfornuis óf zelfs op inductie. Ook bij bol.com vind je deze gasfornuis- en inductie-tosti-ijzers, je kunt hier alleen niet specifiek op filteren.

Tosti-ijzer op accu

Wil je beschikken over een tosti-ijzer die werkt op een accu? Die bestaan. Handig bijvoorbeeld als je een echte tosti-fanaat bent en onderweg met de auto of vrachtwagen graag een tosti eet. Zo bestaat er het All Ride Tosti-Apparaat voor onderweg. Deze kun je aanschaffen via bol.com.

Tosti-ijzer schoonmaken

Hoe je een tosti-ijzer schoonmaakt, hangt af van wat voor soort tosti-ijzer je hebt. Lees altijd eerst de handleiding van jouw tosti-ijzer om te weten hoe je jouw tosti-ijzer schoonmaakt. Gebruik in ieder geval geen schuursponsjes, want daarmee beschadig je de anti-aanbaklaag. Heb je verwisselbare, uitneembare platen? Dan kun je deze uitnemen en afwassen of schoonmaken in de vaatwasser. Of deze in de vaatwasser kunnen, hangt af van wat er in de handleiding staat. Zitten jouw platen vast? Dan is het handig om de platen met een doekje af te nemen. Zorg er altijd voor dat het tosti-ijzer is afgekoeld en dat de stekker niet meer in het stopcontact zit als je het ijzer schoonmaakt. Let bij het schoonmaken van het apparaat op het gebied van het snoer, dit gebied kan niet altijd tegen water. 

Hoe werkt een tosti-ijzer?

Een tosti-ijzer verwarmt van boven en onder. Meestal gebeurt dit met twee metalen platen die op temperatuur komen door een elektrisch verwarmingselement. De warmte is naarbinnen gericht. Je kiest zelf (indien mogelijk) je instellingen op het tosti-ijzer.

Hoe warm wordt een tosti-ijzer?

Je kunt bij sommige tosti-ijzers zelf kiezen tot welke temperatuur deze gaat. Wel is er een maximale temperatuur, die verschilt per merk en apparaat. Het ene tosti-ijzer gaat tot maximaal 180 graden, terwijl het ander verwarmt tot wel maximaal 275 graden. 

Hoelang moet een tosti in een tosti-ijzer?

Hoelang moet een tosti in het tosti-ijzer? Meestal zit je tosti zo’n vijf minuten in het ijzer. Afhankelijk van de temperatuur die jij instelt én je voorkeur voor de tosti: wil je deze zacht met net gesmolten kaas of liever heel krokant? Laat een tosti-ijzer altijd eerst opwarmen voordat je de tosti erin stopt.

Wat kan er allemaal in een tosti-ijzer?

Ook al heb je een tosti-ijzer zonder verwisselbare platen… je kunt er uiteraard meerdere producten in verwarmen. Zo kun je een wrap in het tosti-ijzer doen, hamburgers, kipfilet, worstjes, ananas en groenten. Uiteraard kun je het tosti-ijzer ook als broodrooster inzetten. En zo kun je nog wel even doorgaan. Experimenteren kan altijd.

Meer weten?

Heb je meer informatie nodig over een tosti-ijzer dat je wilt kopen? Neem dan contact op met de aanbieder, het merk of met bol.com. Kijk ook eens bij onze andere keukenartikelen.

KokenKoken