Staafmixer

De staafmixer is een heel erg handig keukenapparaat. Je pureert er allerlei etenswaren mee, maar het ding kan ook hakken, kloppen, snijden, raspen (of rapsen), mengen en emulgeren. Je zou bijna zeggen ‘wat kan een staafmixer niet?’. De staafmixer kan in ieder geval áltijd pureren, de andere opties zijn extraatjes en verschillen per staafmixer. Je gebruikt de staafmixer voor een (hopelijk) lekkere soep, je mixt er de ingrediënten voor jouw verse pesto of smoothie mee. Woonartikelen Online laat je een overzicht zien van de populaire staafmixers op bol.com en vertelt je een beetje meer over dit simpele, maar het-kan-eigenlijk-niet-ontbreken-in-jouw-keuken keukenapparaat. 

Staafmixer kopen: welke kies jij?

Bedenk je als eerst waar je de staafmixer voor wilt gebruiken. Wil je allerlei ingrediënten maken en heb je heel veel verschillende functies nodig? Of wil je er enkel en alleen wat zachte voedingswaren mee pureren? Oftewel: wat moet jouw staafmixer kunnen? Vervolgens kun je op pad gaan naar de winkels in de stad, zoals Blokker, Hema en Kruidvat om het aanbod daar te bekijken. Wat je ook kunt doen, is het staafmixer-aanbod online checken. Zodat je de staafmixers met elkaar kunt vergelijken en de specificaties per staafmixer makkelijk naast die van de andere houdt. Woonartikelen Online laat je de top 5-staafmixers van bol.com zien. Laatste update: 19 augustus 2022. Check altijd of er op bol.com een nieuwe superactie is.

ProductnaamLooksPrijsKopen
Bosch MSM66110 ErgoMixx – Staafmixer – Wit/Grijs€31,95Score
Braun MultiQuick 3 – MQ 3025 WH Spaghetti – Staafmixer – Wit€39,99Score
MOA Staafmixer 700W – inclusief accessoires – Klopper – Maatbeker 750ml – HB57€23,99Score
Safecourt Kitchen 6-delige Staafmixer Set – 1000 Watt – Hakmolen – 20 Snelheden – Inclusief Melkopschuimer & Maatbeker€49,99Score
Bosch MaxoMixx MS8CM6120 – Staafmixer – Zwart/Zilver (Best getest juni 2022)€78,95Score

Wat betaal je voor een staafmixer?

Voor de goedkoopste staafmixer betaal je op bol.com zo’n € 16,-. Heel krachtig is deze staafmixer niet, maar je kunt er mee pureren. Koop je een echt dure, dure staafmixer, dan ben je zo honderden euro’s kwijt. Al heb je het dan doorgaans over de staafmixers die op professionele basis worden gebruikt. Uiteraard is er een middenweg en daarvan zie je hierboven een top 5.

Belangrijke eigenschappen van een staafmixer

De belangrijkste eigenschappen van een staafmixer, zijn het vermogen, de functies, het aantal standen en het materiaal waarvan de staafmixer is gemaakt. Eigenschapen bepalen de kwaliteit. Het vermogen heeft invloed op het energieverbruik en de kracht van het apparaat. De bereidingsfuncties en standen geven je keuzemogelijkheden en het materiaal heeft ook invloed op de ervaring, de levensduur en duurzaamheid van de staafmixer. 

Blender en staafmixer: wat is het verschil?

Je hebt blenders en je hebt staafmixers. Ze mixen en malen allebei, maar er is toch wel een degelijk verschil. Het grote verschil? De blender is een soort hoge kom waarin onderin de mesjes zijn bevestigd. Er wordt dus vanaf onderen gemalen. De staafmixer breng je van bovenaf op de ingrediënten. Blenders zijn dan ook vaak groter dan staafmixers. 

Meer weten?

Wil je meer weten over staafmixers? Neem dan contact op met de aanbieder van het product zelf of met bol.com. En ben je benieuwd naar meer keukenapparatuur? Woonartikelen Online geeft je een overzicht van keukenspullen.

KokenKoken