Broodrooster

Broodroosters worden in veel huishoudens gebruikt. De broodrooster bestaat al sinds de negentiende eeuw en ook voor die tijd roosterden mensen hun brood. Wij hebben het geluk dat het met de broodrooster nog makkelijker is. Met een broodrooster kun je naast het roosteren van brood soms ook tosti’s maken. De broodrooster wordt ook wel een toaster genoemd. Woonartikelen Online informeert je over broodroosters en laat je een top 10 van de populairste broodroosters van bol.com zien. 

Broodrooster kopen

Broodroosters hoeven niet duur te zijn, de goedkoopste broodrooster heb je al voor € 15,-. Tal van merken bieden broodroosters aan, zoals Tefal, KitchenAid, Philips, SMEG en Princess. Broodroosters koop je ook op veel locaties, zoals bij Blokker, HEMA en Mediamarkt, maar soms zelfs ook bij Action en Lidl. Naast in fysieke winkels vind je online ook heel erg veel broodroosters. Zoals bij bol.com, waar je de merken en modellen met elkaar vergelijkt op basis van jouw voorkeuren. En op prijs. Zo zie je ook of er een broodrooster-aanbieding is en welke prijs jij minimaal betaalt voor de voor jou beste broodrooster. Welke broodrooster jij het best kunt kopen, zie je online dus heel makkelijk. 

ProductLooksPrijs
Philips Daily HD2581/90
Met 8 standen en geïntegreerde opzethouder. Ontdooifunctionaliteit. 830W. Zwart.
€26,95
Philips Daily HD2590/90
Met 8 bruiningsstanden en geïntegreerde broodjeswarmer. 2 boterhammen. Ontdooifunctionaliteit. 1.030W. Zwart.
€29,99
Bourgini Tosti Toaster
Tostiklemmen. Handige tosti- en toastmaker in één. 2 boterhammen. Ontdooi functionaliteit. 850W. Wit.
€31,09
KitchenBrothers Retro Broodrooster
6 warmteniveaus. 2 extra brede sleuven. 1.630W. Reheat- en ontdooifunctie. 2 boterhammen. 815 W. Zwart.
€37,99
Princess 142329 Croque Monsieur
2 boterhammen. Ontdooifunctionaliteit. 1.000W.
€29,99
Laatste update overzicht broodroosters: 29 september 2022. Controleer altijd of er ondertussen betere deals zijn bij bol.com.

Beste broodrooster

Wat is een goede broodrooster, wat is een goedkope broodrooster en wat is dé beste broodrooster? Er zijn jaarlijks tal van testen die aangeven welke broodroosters als best uit de test komen. Op bol.com kun je aangeven dat jij broodroosters wilt zien die als beste zijn getest. Bol.com laat je dan zien welke broodroosters het best uit te test kwamen bij Kieskeurig. Naast dit overzicht van bol.com laat Woonartikelen Online je zien welke vijf broodroosters het meest populair zijn en het meest worden gekocht. 

Keuzes bij kiezen broodrooster

Bij veel producten kun je veel keuzes maken om de voor jou beste optie te vinden. Wil je een broodrooster, dan zijn er naast het merk, de kleur, de kosten en de bezorgmogelijkheden niet mega veel factoren om rekening mee te houden. Dat betekent dat je het verdiepingswerk voor het maken van een keuze lekker makkelijk kunt houden. Waarop kun je wel letten bij het kiezen van een broodrooster?

Aantal te roosteren boterhammen
Op basis van hoeveel broodjes jij in één keer wilt roosteren (en de ruimte in je keuken), maak je de keuze voor de grootte van de broodrooster. Bij bol.com geef je aan wat jouw voorkeur heeft. Je kunt kiezen uit een kleine broodrooster waarmee je één boterham roostert, maar ook voor grotere waarmee je twee, drie of meer boterhammen roostert. Het overgrote deel is gemaakt voor twee boterhammen. Let op, zoek je een broodrooster waar een hele boterham in past? Let dan goed op de grootte van het apparaat als je een kleine variant kiest. Je wilt (waarschijnlijk) niet hebben dat je de korsten eraf moet snijden om het broodje te roosteren.

Broodrooster met tosti-klem
Met sommige broodroosters kun je ook een tosti maken. Handig, want dat scheelt natuurlijk een (extra) tosti-ijzer in de keuken. En daarmee ook waarschijnlijk uitgaven in aanschaf. Geef aan dat je een broodrooster met tosti-klem wilt en bol.com laat je zien welke broodroosters jij kunt kiezen als je zo’n een combi-broodrooster wilt. Maak je graag tosti’s in de broodrooster? Check dan ook eens deze aankoop.

Andere functies keuze broodroosters
Wat kun je nog meer aangeven in jouw zoektocht naar een goede broodrooster?

  • ontdooifunctie (veel broodroosters beschikken hierover);
  • warmhoudfunctie;
  • opzetrooster voor broodjes;
  • eenzijdig roosteren;
  • variabele sleufbreedte;
  • duurzaamheid (zoals of de broodrooster van gerecycled materiaal is).

Retro-broodrooster

Vind jij stijl heel belangrijk en ben je op zoek naar een broodrooster met een retro-uitstraling? Op bol.com kun je daar niet op filteren, maar vaak zijn broodroosters van de merken Create, Russell Hobbs en SMEG redelijk retro van uiterlijk. 

Brood roosteren zonder broodrooster

Wil je eigenlijk geen broodrooster kopen, maar wel een broodje kúnnen roosteren? Dat kan ook zonder broodrooster. Dat doe je in een koekenpan op het fornuis of gewoon in de oven. 

Hoe werkt een broodrooster?

In een broodrooster zitten draden van nikkel en chroom die worden verhit. Door deze verhitting gaan de draden gloeien, waardoor een infrarode warmtestraling ontstaat. Hiermee wordt het brood geroosterd.

Hoe warm wordt een broodrooster?

Het verschilt per broodrooster hoe warm deze maximaal wordt. Je kunt vaak zelf aangeven hoe krokant jij je broodjes wilt hebben. Vaak gebeurt dit toasten rond de 140 graden. Kijk in de handleiding van jouw broodrooster om te zien hoe warm deze wordt.

Broodrooster schoonmaken

Op de boden van de broodrooster komen natuurlijk allemaal kruimels te liggen. Hoe maak je dit apparaat goed en makkelijk schoon? Haal ten eerste de stekker uit het stopcontact en zorg dat de broodrooster niet warm is. Hou de broodrooster ondersteboven om de kruimels eruit te schudden. Je kunt met een kwastje de binnenkant schoonvegen. Zorg er wel voor dat de binnenkant niet nat wordt. Hou daar ook rekening mee als je de buitenkant afneemt. En handigheidje: onderaan de meeste broodrooster zit een lade, deze kun je openschuiven en de kruimels eruit verwijderen. De lade kun je afwassen.

Meer weten?

Wil je meer weten over broodroosters of een specifiek model dat je op het oog hebt? Neem daarover dan contact op met de aanbieder of met bol.com. Benieuwd naar onze andere informatie over keukenspullen?

KokenKoken