Elektrische kachel

In deze tijden, waarin de gasprijzen enorm hoog zijn, kan een elektrische kachel wat uitkomst bieden. Zo laat je de kachel uit, of heel laag, en verwarm je de woning met stroom in plaats van met gas. Dat kan schelen. Woonartikelenonline vertelt je welke elektrische kachels er zijn, welke het best zijn in welke kamers van het huis, hoeveel energie je verbruikt met een elektrische kachel en wat dat je kost en welke elektrische kachels populair zijn op bol.com.

Elektrische kachel zuinig

Aangezien je waarschijnlijk alsnog zo min mogelijk aan stroom wilt verbruiken, is het handig om te kijken naar welk soort elektrische kachels het meest energiezuinig zijn. Hierbij is het belangrijk om te letten op het wattage van de kachel; hoe lager deze is, hoe zuiniger de kachel is. Let op: het kan ook invloed hebben op de kracht van de kachel. Van de verschillende soorten elektrische kachels is de infraroodkachel het meest zuinig. De warmte hiervan is direct voelbaar.

Elektrische kachel verbruik

Op basis van de wattage van een elektrische kachel bereken je zelf makkelijk hoeveel je aan stroomkosten betaalt voor het verwarmen van jouw woning. Het energieverbruik van elektrische apparaten wordt aangegeven in wattage; de hoeveelheid wattage geeft aan hoeveel energie het apparaat verbruikt als het een uur lang aanstaat. Om te weten hoeveel dat dat verbruik je dan kost, reken je de wattage om naar kilowatt. Dat is heel makkelijk, want 1.000 watt is 1 kilowatt. Die hoeveelheid kilowatt vermenigvuldig je met de kWh-prijs die jij voor stroom betaalt (die kun je vinden op jouw energierekening). Door deze simpele rekensom weet je hoeveel de elektrische kachel je kost per uur. De maximaal te verwarmen kubieke meter speelt wel een belangrijke rol in het verbruik en hoe lang de kachel aan moet staan.

Elektrische kachel kopen

Wil jij een elektrische kachel kopen? Dat kun je in de winkel doen, zoals bij de GAMMA of de Action, maar online kun je ook heel veel modellen met elkaar vergelijken. Het grote voordeel daarvan is dat je een groter aanbod hebt en je sneller een goede keuze maakt. Woonartikelenonline laat je zien welke elektrische kachels populair in aanschaf zijn bij bol.com en Cool Blue.

Top 5 bol.com

Productnaam Looks Prijs
Airking elektrische kachel
Compacte keramische kachel met touchscreen. 900 en 1.800W. Kantelbeveiliging. Draagbaar. Geschikt voor ruimtes tot 12 m². 2 standen.
€119,99
Cecotec elektrische tafelventilatorkachel
Stille draagbare ventilatorkachel voor warmte en koeling. 2.000W Geschikt voor ruimtes tot 15 m² en voor badkamer. 2 warmtestanden.
€29,95
Tristar KA-5912 elektrische kachel
Overhittingsbeveiliging. Convectorkachel. 2.000W. Geschikt voor ruimtes tot 25 m². 3 warmtestanden.
€49,95
VONROC luxe elektrische kachel
Convectorkachel met glazen paneel. 1.000W. Bediening zowel via wifi als handmatig. Instelbare thermostaat en timer. Geschikt voor ruimtes tot 12 m² en voor badkamer. 2 warmtestanden.
€139,95
Blaze convectorkachel
2.000W. 20m². Geschikt voor ruimtes tot 20 m². 3 warmtestanden.
€79,95

Laatste update overzicht op 25 september 2022. Controleer altijd zelf online of bol.com eventueel andere aanbiedingen of populaire elektrische kachels heeft. Zie hier het actuele overzicht van populairste elektrische kachels (zelf filteren op populariteit).

Soorten elektrische kachels en de voor- en nadelen

Op basis van hoe een elektrische warmte de ruimte verwarmt én welke ruimte(s) je hiermee wilt verwarmen, maak je een keuze tussen de soorten elektrische kachels. Wil je de ruimte helemaal verwarmen, dat de kachel de warmte lang vasthoudt en vind je het belangrijk dat dit geruisloos gebeurt? Woonartikelenonline vertelt per elektrische kachel hoe deze werkt en wat de voor- en nadelen zijn. Je kunt zes verschillende soorten elektrische kachels kiezen in de aanschaf, elk daarvan heeft zo z’n voor- en z’n nadelen. Welke soorten elektrische kachels zijn er en wat zijn de pro’s en cons?

Ventilatorkachel

Deze kachel verspreidt de warmte met een ventilator, waardoor de warmte snel verplaatst en de ruimte snel opwarmt. Zolang deze elektrische kachel bezig is met verwarmen, maakt deze een ruisend geluid. Je kunt de ventilatorkachel instellen op de gewenste temperatuur of aangeven of in gradaties hoe warm je het wilt hebben. Is deze temperatuur bereikt, dan stopt de kachel automatisch met verwarmen en deze slaat weer aan als de temperatuur daalt. Hieronder zie je de twee populairste ventilatorkachels op bol.com.

ProductnaamLooksPrijs
Bestron Ventilatorkachel
2 warmtestanden. Omvalbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Voor ruimtes tot 20m². 2.000W. Wit.
€36,95
VONROC Elektrische kachel
3 standen. Ventilatorkachel/straalkachel. Keramisch element. 2.000W – Voor ruimtes tot 20 m2.
€79,95

Convectorkachel

Een convectorkachel werkt hetzelfde als een centrale verwarming, namelijk op basis van luchtcirculatie. De warme lucht gaat omhoog en drukt de koud lucht naar beneden, waardoor deze opwarmt. De convectorkachel maakt geen geluid tijdens het verwarmen. Dit is niet de snelste manier van verwarmen. De convectorkachel gebruik je vaak voor het verwarmen van de slaap-, studeer- en woonkamer. Hieronder zie je de twee populairste convectorkachels van bol.com.

ProductnaamLooksPrijs
Tristar KA-5911
1.500W. Overhittingsbeveiliging. Aanbevolen voor ruimte tot: 16 m². Geschikt voor ruimtes tot: 20 m². 3 warmtestanden.
€40,-
Blaze convectorkachel
2.000W. Geschikt voor ruimtes tot 20 m². 3 warmtestanden.
€79,95

Keramische kachel

De keramische kachel is een veilige én energiezuinige kachel; het verwarmingselement wordt namelijk niet heel warm. Dit soort kachels hebben vaak een ventilator, waardoor de ruimte snel warm is, maar waardoor je wel een ruisend geluid hoort als de kachel actief is. Hieronder zie je de twee populairste keramische kachels op bol.com.

ProductnaamLooksPrijs
Airking elektrische kachel
Compacte keramische kachel met touchscreen. 900 en 1.800W. Kantelbeveiliging. Draagbaar. Geschikt voor ruimtes tot 12 m². 2 standen.
€119,99
De’Longhi Capsule HFX30C18.AG
Keramische kachel. 1.800W. Compact design. Geschikt voor ruimtes tot 20 m² en 55 m3. 2 standen.
€56,88

Infraroodkachel

De warmte van een infraroodverwarming voel je direct op je huid als deze in je bereik staat. De manier van verwarmen is heel efficiënt (op locatie), want de warmte trekt namelijk ook langzaam in de objecten in huis, die de warmte later ook weer afgeven. Warmte gaat zo niet verloren. Het kan als nadeel van een infraroodkachel worden gezien dat deze niet de hele ruimte verwarmt, maar alleen een bepaalde straal. Het voordeel daarvan is dan weer dat je daarmee wel heel effectief en lokaal verwarmt, wat je kunt zien als zeer energiezuinig. Het verwarmen met infrarood is geluidloos. Een infraroodkachel wordt vaak gebruikt voor garages. Hieronder zie je de twee populairste infraroodverwarmingen van bol.com.

ProductnaamLooksPrijs
Cecotec Infraroodkachel
Infraroodverwarming. 2.400W . Geruisloos. Regelbare thermostaat. Ook voor badkamer. Geschikt voor ruimtes tot: 25 m². 3 warmtestanden.
€159,95
Infrarood verwarmingspaneel (merkloos)
Infraroodkachel. 550W. Aanbevolen voor ruimte tot: 550 m². 1 warmtestand(en)
€242,90

Straalkachel

Deze elektrische kachel is goed te gebruiken in schuren, garages, bijkeukens en soms ook badkamers (als deze minimaal een IP21-certificering heeft). Deze kachel werkt op basis van korte- en middengolfinfraroodverwarming. Deze verwarmingvariant geeft niet alleen warmte, maar ook licht. Aan jou of je dat als nadeel of als voordeel ziet. De warmte van de straalkachel voel je meteen. Hieronder zie je de twee populairste straalkachels van bol.com.

ProductnaamLooksPrijs
Alpina-straalkachel 400 tot 800W
2 Standen. 400 en 800W. Geschikt voor ruimtes tot 10 m². Kantelbeveiliging. Draagbaar.
€37,29
Alpina-straalkachel model LQ001
Compact en draagbaar. 2 standen. 800W. Geschikt voor ruimtes tot 10 m². Op Voet.
€34,95

Radiatorkachel (ook wel oliegevulde kachel)

De radiatorkachel werkt met luchtcirculatie (warm- en koud verplaatsen) en stralingswarmte. De radiatorkachel draait op olie; deze wordt warm en stroomt door de kachel heen, waardoor deze warmte afgeeft. De radiatorkachel maakt geen geluid, verwarmt efficiënt en zet je goed in voor het verwarmen van de woonkamer en slaapkamer. Wel duurt het iets langer voordat de ruimte verwarmd is. Hieronder zie je de twee populairste radiatorkachels (oliekachels) van bol.com.

ProductnaamLooksPrijs
Auronic Olieradiator
Thermostaat. Timer. Tot 2.000W. Aanbevolen voor ruimte tot: 22 m². Geschikt voor ruimtes tot: 30 m². 3 warmtestanden.
€299,99
Perel Olieradiator
7 ribben – Met thermostaat. 700W.
Aanbevolen voor ruimte tot: 8 m² W. Geschikt voor ruimtes tot: 30 m². Geschikt voor badkamer. 3 warmtestanden.
€80,-